Doftdesign

Vad är doftdesign?

Doftdesign huvudfokus är att inrikta sig mot det starkaste sinnet vi människor har, luktsinnet. Doftdesign har blivit en så kallad ’game changer’ i att öka försäljning, öka värdet i vad man säljer, utmärka sitt varumärke ännu mer men även öka kundens upplevelse och kundnöjdhet.
Att skapa en känslomässig kontakt och minnesvärda upplevelser för en kund eller gäst är otroligt viktigt i dagens konkurrenskraftiga företagsvärld. Vi kan se en stor ökning inom start-ups, pop-up butiker samt e handelsföretag som startar och tar mer och mer plats utav de större kedjorna på marknaden, så är de otroligt viktigt att utmärka sig och använda sig utav luktsinnet.
Luktsinnet är det starkaste sinnet vi har i kroppen och är direkt kopplat till våra känslor och beteenden och kan därför påverka vad vi köper och vad vi vill ha när vi är i en lokal, därför är doftdesign så viktigt för alla branscher då köp beteendet påverkas utav doftdesign.
Doftdesign tillåter att företag skapar känslor med sina kunder som resulterar till en roligare och minnesvärd upplevelse för sina kunder och gäster.

UTVALDA DOFTER

SE ALLA DOFTER

Doftdesign

Skapa en unik upplevelse

Doftdesign är mer än att bara en doft i ett showroom eller en lobby. Det är vetenskapen att ta ditt företags marknadsföringsmeddelande, varumärkesidentitet och målgrupp för att skapa en unik upplevelse med hjälp av doft som framhäver tydligt dessa värden. Doftdesign har möjlighet att omedelbart utlösa minnen och till och med inflytande beteende. Att kombinera doft och andra marknadsföringstekniker kan betydligt förstärka en kunds erfarenhet och skapa en distinkt, minnesvärd förbindelse med ditt varumärke.

Stick ut i mängden

Att använda doftdesign så skapar man en känslomässig koppling och en minnesvärd upplevelse för kunderna och gästerna. Det är avgörande att använda sig utav alla sinnen för företag då konkurrensen är så stor på marknaden att man behöver sticka ut för att dra in fler kunder och gäster samt skapa den upplevelsen som alla letar efter. Med en ständigt ökande uppgång i nystartade företag, popup-butiker och e-handelsbutiker skapar ett erkänt och unikt varumärke väsentligt.

  • Vårt luktsinne är ansvarig för 80% av vad vi smakar. Mat utan lukt är smaklös.

  • Lugnande aromer används i röntgenanläggningar för att minska avbeställningar och ångest hos patienter. Som ett resultat avbröts avbrotten till 2%

  • En studie genomförd på Hilton Hotel och Casino i Las Vegas har visat att spelintäkterna ökade med 54% när ett område med spelautomater doftsattes med dofter. Även om resultaten i spelautomaternas oönskade område förblev oförändrade.

UTVALDA PRODUKTER

SE ALLA PRODUKTER

Skapa er unika varumärkesdoft

Doftdesign låter dig kontakta din kund på en emotionell nivå och göra ditt varumärke mer kraftfullt och minnesvärt. Doftdesign i era lokaler och fastigheter kan inspirera till lojalitet och skapa en mer trevlig upplevelse för dina gäster och kunder.Utnyttja känslan av känslor kopplad till en lukt. Vi hjälper våra kunder att skapa unika och minnesvärda miljöer, fixa problem med dålig lukt och märkesprodukter.

Vi har även tillgång till att kunna tillverka egna dofter för att skapa en unik känsla och unika doft för att symbolisera ert företag. Detta resulterar till att varje gång kunden känner denna doft så tänker dom på ert företag. Många utav dagens större företag vill ha en unik doft som sina kunder symboliserar med deras kedja eller fastigheter. Detta ger kunden en trygghetsfaktor när dom kliver in hos er.

Doftdesigna gym & spa

Att vara säker på att er gymlokal känns rent och fräsch och inte lukta svett så kan vi på Ambrox hjälpa er med att få fram rätt känsla med rätt doftdesign.Idag finns det otroliga möjligheter att använda sig utav doftdesign då många utav dofterna på marknaden är allergifria, vi på Ambrox använder oss utav 100% naturliga ämnen i våra dofter för att få fram vår unika doftdesigns känsla.

Vi kan applicera doftdesign till alla olika utrymmen såsom entré, omklädningsrum, gymlokalen och även andra utrymmen.
Läs mer

Unika dofter till cafér

Har du någonsin gått förbi ett café och kunde inte motstå doften utav kaffe eller en bakelse? Du är inte ensam, att ha doftdesign med kaffe och någon bakelse så tillför du en försäljningskanal för ert café.

Doftdesign som gör att ni har en ökning på suget när kunden går förbi eller kommer in i er lokal gör så att ni kan sälja något som kunden inte hade tänkt att den ville ha innan.
Eftersom att luktsinnet är vårt starkaste sinne så hjälper doftdesign er med att öka suget hos kunderna, och på så vis försäljningen.

Doftdesign inom bilförsäljning

Doftdesign låter dig kontakta din kund på en emotionell nivå och göra ditt varumärke mer kraftfullt och minnesvärt. Doftdesign i era lokaler och fastigheter kan inspirera till lojalitet och skapa en mer trevlig upplevelse för dina gäster och kunder. Utnyttja känslan av känslor kopplad till en lukt. Vi hjälper våra kunder att skapa unika och minnesvärda miljöer, fixa problem med dålig lukt och märkesprodukter. Vi har även tillgång till att kunna tillverka egna dofter för att skapa en unik känsla och unika doft för att symbolisera ert företag. Detta resulterar till att varje gång kunden känner denna doft så tänker dom på ert företag.

Många utav dagens större företag vill ha en unik doft som sina kunder symboliserar med deras kedja eller fastigheter. Detta ger kunden en trygghetsfaktor när dom kliver in hos er.

KONTAKTA OSS

Nyfiken på att veta mer? Kontakta oss!

Så fort vi har fått in all information från er så hör vi av oss så fort vi kan, vår svarstid är inom 24 timmar alla dagar utom helgdagar. Vid brådskande ärenden hör gärna av er per telefon på 08-448 81 82.

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Google Sekretesspolicy och Användarvillkor gäller.

©2023, Ambrox AB, Orgnr: 559290-3214, Nyckelvägen 5A, 142 50, Skogås
Designad och producerad av